Orientació personal


INFORMACIONS SOBRE EL DESENVOLUPAMENT A LA INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

Família i Escola. Generalitat de Catalunya
En aquesta pàgina web hi ha molta informació que pot ajudar a millorar la tasca educativa compartida. Existeixen unes enquestes que poden ajudar a reflexionar els pares sobre diferents aspectes de l'educació dels fills

Fundació Faros
Aquesta fundació depèn de l'hospital Sant Joan de Déu. Ofereix publicacions interessants respecte al desenvolupament i aprenentatge dels nens i adolescents i orientacions per als pares.


¿Cómo orientar profesionalmente a tu hijo? Manual práctico para padres.

Des d'aquest link podeu descarregar-vos en PDF un manual que tracta el tema de l'orientació d'una forma molt complerta. Està bàsicament adreçat als pares, però hi ha capítols que us poden interessar.  


Reportatge TV3 30 minuts: Bulling
Un document interessant per a reflexionar sobre el paper de tots els implicats.

Tècniques per millorar l'autoestima
En aquesta pàgina hi ha informació interessant per conèixer què és, com es forma i de quina manera intervenir per a millorar-la

Tècnica de relaxació muscular

Sovint les persones ens podem bloquejar en situacions de tensió. Aprendre una tècnica senzilla i practicar-la quan ens calgui pot ajudar-nos a evitar episodis d'ansietat.

Parlem de drogues
Programa de l'Obra Social La Caixa per tractar aquest tema amb els joves.

La recompensa diferida i l'aprenentatge
Un vídeo molt curt que ajuda a comprendre la importància de saber esperar.


ACTIVITATS PER A AUGMENTAR L'AUTOCONEIXEMENT 

Coursera
Aquesta és una plataforma formada per diferents universitats de tot el món que ofereixen cursos online gratuïts de temàtiques molt variades i a un nivell bàsic. Pot ser una bona eina per a introduir-se en àmbits de coneixement que després ens poden ajudar a decidir cap a on orientar els estudis postobligatoris.

Camps de Treball a Catalunya
Els camps de treball són estades d’estiu en què es combinen activitats lúdiques i de lleure amb la realització de tasques de servei a la comunitat, ja sigui ajudant persones, fent tasques de protecció de la natura o realitzant intervencions en el patrimoni. Aquestes activitats són idònies per als i les joves, atenent al component social, a l’intercanvi cultural que es propicia i a la relació amb l’entorn local, i aposten per la millora qualitativa dels projectes.

Camps de treball internacional 
Són camps d'aprenentatge en altres països que combinen activitats lúdiques i tasques de servei a la comunitat. Per majors de 18 anys.

Cursos d'estiu 
Realitzar algun d'aquests cursos pot ser una oportunitat per saber si realment us interessen els continguts que aprendreu en els estudis postobligatoris que voleu realitzar. 

ARTICLES INTERESSANTS 

Com aconseguir els nostres objectius
Article basat en investigacions científiques en psicologia que explica com hem d'orientar el nostre pensament per aconseguir les fites que ens proposem.

Somos lo que pensamos
Article de la secció de psicologia del setmanari de El País. Parla de com la interpretació que fem de les coses que ens passen influeix en nosaltres més que el fet mateix.

Lecciones que da el futbol 
Un altre article interessant de la mateixa secció que ens permet reflexionar sobre com abordem el nostre dia a dia.

El tesoro de lo que no sirve para nada
A partir de l'exemple de diferents personatges públics, ens parla de la importància d'aprofitar els nostres interessos per aplicar-los a la vida professional.

Ser agradecidos nos hace más felices
Com incrementar la nostra felicitat qüotidiana només adonant-nos del que ens envolta.

Miedo sano, miedo tóxico
La por ens protegeix de certs riscos, però sovint és el nostre pitjor enemic a l'hora de decidir. 

XERRADES INTERESSANTS PER AL DESENVOLUPAMENT PERSONAL

TED Talks. Ideas worth spreading
És una pàgina web on es troben xerrades curtes i molt amenes impartides per persones reconegudes per la seva pràctica professional. Els temes són variats i ofereixen l'oportunitat d'identificar temes que poden guiar els joves en la seva orientació acadèmica i professional, però també a evolucionar com a persones. La majoria d'elles són en anglès, però moltes es poden veure subtitulades en castellà.

Penso que aquestes són especialment interessants, des d'una perspectiva de desenvolupament personal:

How to make stress your friend, de Kelly McGonigal
Defensa que és la forma en què interpretem l'estrès el que produeix efectes positius o negatius en nosaltres.


The power of vulnerability, de Brene Brown
Tracta com el reconeixement de les pròpies febleses ens ajuda a ser persones més autèntiques i gaudir d'una forma més complerta de la vida. 


Altres discursos i entrevistes


Discurs de J.K. Rowling sobre els beneficis d'equivocar-se 
Una reflexió interessant que pot treure pressió als qui tenen molta por a prendre decisions errònies.

El discurs de Steve Jobs sobre desenvolupament personal
Aquest discurs s'ha convertit en un clàssic que parla de la importància de conèixer els nostres interessos i com podem aprofitar-los en diferents àmbits de la nostra vida per oferir-nos l'oportunitat de fer el que ens agrada.

Benny, l'irlandès políglota Dins el curs "Learning How to Learn" de la Universitat de California i que es pot realitzar gratuïtament a Coursera (també es pot seguir en castellà), Benny Lewis explica com abordar l'aprenentatge de diferents llengües des d'una perspectiva pràctica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada