Orientació a 3r d'ESO


"No bufen aires favorables per a qui no sap on es dirigeix". Sèneca.


Quan s'està cursant tercer d'ESO ens plantegem preguntes sobre el nostre futur acadèmic i professional, si no ho hem fet abans. Cal començar a pensar cap a on orientar els nostres estudis i sovint apareix el sentiment de no saber qui és un mateix i què ens agrada.

A continuació us oferim un ventall de recursos perquè pugueu aprofundir en el coneixement de vosaltres mateixos i, amb l'ajuda imprescindible dels vostres pares i la col·laboració dels vostres tutors i tutores i la resta de professorat, començar a traçar les línies mestres del vostre futur.


Per descomptat, podeu consultar la pàgina adreçada a l'alumnat de 4t d'ESO si voleu aprofundir en aquest tema.Esquema del sistema educatiu a Catalunya
Aquí teniu la informació del Departament d'Ensenyament referent a l'organització dels estudis postobligatoris.


A continuació podeu trobar la informació disponible des del Departament per a poder cursar els següents estudis: 

PFI (PQPI)

Cicles Formatius

Ensenyaments esportius

Ensenyaments d'arts plàstiques i disseny 

BatxilleratQüestionari Orienta't
Aquest test està realitzat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat. A partir de les vostres respostes obtindreu dos gràfics on s'indica les famílies professionals que us són més afins en funció de les vostres aptituds, interessos, valors ocupacionals i personalitat. Si els resultats d'alguna família professional estan per sobre del 75% us informa dels estudis postobligatoris que podeu fer.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada